Hönans dag

Sakta börja vårt landskap vakna upp efter en kall och mörk vinter, ljuset återvänder och hos hönan hoppar den inre klockan till lite extra. Det annalkande vårljuset triggar de hormoner hos hönan som gör att hon sätter igång att lägga ägg, nu vet även hönan att våren är här. En ung frisk höna lägger i genomsnitt 1 ägg om dagen, när hönan är nöjd med antalet ägg i redet lägger hon sig och ruvar sina ägg i 3 veckor. Bor det dessutom en tupp i flocken är det stor chans att det ruvas fram en kyckling eller två. Ägget har en given plats på bordet under påskhelgen, det äts i alla dess former och är ett av vårat mest kompletta livsmedel, det innehåller nästan alla näringsämnen som vi behöver.  Därför vill vi ge Hönan lite extra uppmärksamhet genom att fira Hönans Dag lördagen den 24 mars i våra Djur&Natur-butiker. Har du Sveriges vackraste höna? På Hönans dag den 24 mars startar en tävling på vår facebooksida och du kan läsa mer om tävlingen här.

Passa på att besöka butikerna som serverar nygräddade våfflor som en hyllning till hönan och ägget.   

Erbjudanden i butik under Hönas dag

  • 10% rabatt på hönsfoder*
  • 20% rabatt på tillbehör till höns*
  • Fina erbjudanden och roliga tävlingar
  • Vi bjuder alla kunder på våfflor

 

*Erbjudandena gäller endast 24 mars 2018 i alla Djur&Naturbutiker. Gäller på ordinarie sortiment dock ej på ströprodukter, utsäde, produkter för professionell växtodling, ensileringsprodukter, spannmål, foder i bulk, produkter i storsäck och fat. Gäller ej vid köp av presentkort. Med reservation för slutförsäljning och eventuella tryckfel.

 

 

Svenska Foder AB

Telefon 0510-828 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se